Mobilvänlig webbplats – en nödvändighet

Det finns en hel del vi kan lära oss av alla de nätcasinon som kommit att bli populära idag. De är duktiga på att fånga vad som är viktigt när det kommer till både utbud, säkerhet, erbjudanden, belöningssystem för kunder och mobilanpassade sajter. Det är just mobilanpassningen vi ska diskutera här, men alla de andra delarna är fullt lika viktiga att ta fasta på.

Om webbplatsen inte är mobilvänlig så är det inte så stor chans att man får särskilt många besökare av den enkla anledningen att mobilssökningarna är fler än sökningarna på desktop.

För att skapa en bra mobilvänlig webbplats krävs det att du lägger fokus på att vara snabb och att ge enkla svar. När man gör en sökning via en mobil enhet (oftast smartphones, men även surfplattor används till viss del) så är det inte så att man har en massa tid att lägga på att surfa runt, utan man vill ha snabb och bra information direkt.

SEO-kunniga menar att det behövs bra och tillfredsställande svar bland de 3-5 första sidorna som kommer upp på förstasidan när man gör en sökning för att användaren ska behålla intresset. Idag är vi bortskämda med att det mesta vi säker efter kommer upp bland åtminstone de tre första sidorna, så att behöver klicka vidare är sällan ett alternativ, utan då gör man om sin sökning istället.

Vad är viktigast när man mobilanpassar sin webbplats?

Här är det SEO och design som gäller. Det krävs att du lyckas med att kombinera en snyggt designad webbplats som både plockar många SEO-poäng och som får användaren att behålla intresset. När det handlar om en webbplats som skapas för att fungera bra mobilvänligt behöver man således ha proffs inom olika områden till sin hjälp (om man inte redan själv har bra kunnande inom både webbdesign och SEO).