Cool, rolig eller lugn teamaktivitet i Stockholm

Cool, rolig eller lugn teamaktivitet i Stockholm

Ska företaget åka på kick-off eller kompisarna genomföra en svensexa? Önskas en lugn och stillsam teamaktivitet eller mer fartfylld? Här visas några exempel på teamaktivitet som hittas i Stockholm.

Dryckesprovningar

Boka en dryckesprovning med vin, champagne, öl eller whisky. Eller varför inte te eller kaffe? Dryckesprovning är en teamaktivitet som passar de flesta åldrar (över 18 år) och som leds av personer som är mycket kunniga på just den dryck som erbjuds. En fördel är att dessa även kan beställas till en specifik plats vilket i så fall innebär att upplevelseföretaget tar med sig alla drycker till denna plats. Passar utmärkt som kvällsaktivitet vid en konferens. Exempel är:

  • Whisky
  • Te
  • Kaffe
  • Cocktail
  • Vin
  • Kaffe & choklad
  • Vin & choklad

Lär känna Stockholm via teamaktivitet

Nyfiken på Stockholm? Boka en ativitet som visar staden från en oväntad sida. Det går exempelvis att gå på takåsarna för att se Stockholm från en högre höjd. Ett annat alternativ är guidade turer i Gamla Stan, en båttur i skärgården eller till och med en helikoptertur över staden.

Är det ett team på 10 personer brukar det gå att ordna detta som en enskild aktivitet dvs. att inte andra personer följer med på visningen eller guidningen.

Äventyr via Room Escape eller Laserdoom

Room Escape är minst sagt en teamaktivitet. De som inte kan samarbeta – kommer inte att lyckas med utmaningen. Kortfattat släpps gruppen in i ett rum och ska försöka ta sig ut. Detta genom att lösa gåtor, klura ut tekniska lösningar och hitta gömda skatter. Det kan alltså liknas med ”Fångarna på fortet” men med skillnaden att hela gruppen hjälps åt och att det är mer hjärna än styrka som krävs. Room Escape erbjuds av flera företag i Stockholm, med varierande svårighetsgrader.

Även Laserdoom är en teamaktivitet som lockar de som önskar adrenalin. Deltagarna drar på sig en väst som är kopplad ihop med ett laservapen. Genom att skjuta på de andras västar samlas poäng vilket avgör vilket lag som vinner matchen.

Onlineaktivitet – när alla inte kan vara tillsammans

Under våren 2020 ”blomstrade” teamaktiviteter som kunde utföras online. Detta på grund av coronapandemin. Många fick då upp ögonen för att aktiviteterna som kunde bokas till företagets fest, after work eller en avslappnad eftermiddag tillsammans.

Frågesport, uppdragsaktivitet eller kluriga problem. Det går idag att boka det mesta online där en lekledare håller i tävlingarna och för dem framåt.