Guldexperten är en aktör som köper och säljer guld

Du kan handla med guldföremål såsom guldsmycken, guldtackor och andra gyllene föremål. Detta gör du genom att köpa och sälja detta fysiska guld i form av smycken, mynt eller liknande. Att göra detta är ett populärt sätt att investera tack vare guldets höga historiska värde samt dess sällsynthet. När du vill göra detta kan du med fördel vända dig till Guldexperten – detta är en svensk aktör som köper och säljer fysiskt guld.

Därför bör du handla med guld hos Guldexperten

Det finns flera fördelar för dig att handla med guld hos till exempel Guldexperten:

  • Du får ett skydd mot inflationen. Guldet har historiskt sett använts som ett skydd mot inflation samt som ett sätt att bevara värde. I takt med att värdet på traditionella valutor, såsom den amerikanska dollarn, sjunker brukar värdet på guld öka. Därmed är detta ett bra tillgångsslag att vara investerad i när det råder en stor osäkerhet i ekonomin.
  • Du kan diversifiera din investeringsportfölj. Ett annat bra skäl att köpa guld hos Guldexperten är diversifieringen. Att vara investerad i fysiskt guld är ett bra sätt att diversifiera en investeringsportfölj. Genom att investera i detta tillgångsslag kan du nämligen balansera upp din portfölj mot de risker som aktier och andra tillgångsslag är förknippade med.
  • Detta är en väldigt likvid tillgång. En stor fördel med att handla med just fysiskt guld är att likviditeten är guld. Du kan enkelt köpa och sälja guldföremål till det aktuella guldpriset.

4 tips till dig som vill börja handla med fysiskt guld

Vill du börja handla med fysiskt guld? Då bör du ha dessa tips i åtanke:

  1. Gör ordentliga efterforskningar innan du ger dig in på denna bana och se till så att du förstår guldet som råvara och vad som rör priset uppåt och nedåt.
  2. Bestäm dig för vilken typ av fysiskt guld du ska investera i, såsom guldtackor eller guldmynt.
  3. Gör ditt inköp och se till att lagra det fysiska guldet på ett säkert sätt.
  4. Håll ett öga på marknaden för att se hur priset på guld rör sig och var beredd att sälja om du tycker att guldet är övervärderat.